Zaprojektuj nową żywność! Zapraszamy na warsztaty
2019-09-23Weź udział w projektowaniu nowych produktów spożywczych! Laboratoria Zaangażowania Konsumentów to innowacyjne warsztaty, podczas których będzie można porozmawiać o jedzeniu, przygotowywaniu posiłków i nawykach żywieniowych, podzielić się swoimi doświadczeniami oraz wziąć udział w ćwiczeniach kreatywnych. Zapraszamy 10 i 17 października do PPNT!
- Czy interesujesz się gotowaniem lub przygotowywaniem posiłków?
- Czy często robisz zakupy spożywcze?
- Chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami i poznać ludzi o podobnych zainteresowaniach?
Jeśli tak, zapraszamy Cię do wzięcia udziału w ciekawych zajęciach grupowych związanych z żywnością i konsumpcją. Jeśli masz 65 lat lub więcej, weź udział w Laboratoriach Zaangażowania Konsumentów – EIT Food RIS Consumer Engagement Labs.
Laboratoria Zaangażowania Konsumentów to warsztaty, podczas których porozmawiamy o jedzeniu, przygotowywaniu posiłków i nawykach żywieniowych. Będzie to proces, w którym powstaną nowe koncepcje produktów lub usług, a najbardziej obiecujące pomysły mogą później zostać wdrożone przez firmy z branży spożywczej!
Informacje praktyczne:
- warsztaty odbędą się 10 i 17 października 2019 r. (czwartki) w Poznańskim Parku Naukowo-Technologicznym, ul. Rubież 46 H, sala 1.54.
- oferujemy bezpłatny transport na terenie poznania w obie strony oraz zapewniamy pyszny obiad, przekąski i napoje
- Aby wziąć udział zadzwoń na numer 607 475 649 lub napisz wypełnij formularz on-line na stronie http://www1.up.poznan.pl/warsztaty/.
- Więcej informacji na stronie http://www1.up.poznan.pl/warsztaty/
- udział jest bezpłatny!
Dlaczego warto?
Warsztat składa się z dwóch sesji, odbywających się w odstępie tygodniowym, oraz zadania domowego. Podczas warsztatu wraz z nowo poznanymi osobami uczestniczącymi w warsztacie będziecie wspólnie pracować nad realizacją praktycznych, angażujących zadań. W ten sposób zdobędziesz doświadczenie w projektowaniu nowych produktów i doradzaniu uznanym producentom i sprzedawcom detalicznym działającym w branży spożywczej. Dowiesz się jak wykorzystywać techniki kreatywne, które pomagają rozwijać innowacje. Wszystkie zadania zostaną dokładnie wyjaśnione – nie potrzebujesz wcześniejszej wiedzy specjalistycznej na temat żywności, technologii czy innowacji. Będziecie mieli nie tylko czas na pracę nad zaplanowanymi zadaniami, ale także wiele okazji do spotkań i poznawania się nawzajem. Dodatkowo podczas warsztatów zapewnimy pyszny obiad, przekąski i napoje.
- Będziesz mieć realny wpływ na rozwój produktów spożywczych, które są dobre dla Twojego zdrowia oraz zgodne z Twoimi preferencjami i potrzebami,
- Weźmiesz udział w procesie rozwijania innowacji i dostosowywania sektora spożywczego do potrzeb starszych konsumentów,
- Zdobędziesz okazję do poznania ciekawych ludzi: innych uczestników i uczestniczek warsztatów, osób reprezentujących świat nauki oraz firmy spożywcze, zainteresowanych Twoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami,
- Zyskasz szansę na wymianę opinii na temat potrzeb i preferencji związanych z jedzeniem z innymi uczestnikami i uczestniczkami warsztatów oraz osobami pracującymi w sektorze spożywczym.
Dla uczestników, którzy wezmą udział w obu dniach przygotowaliśmy upominek związany z treścią warsztatów oraz certyfikat potwierdzający ukończenie warsztatów.
Rekrutacja kończy się 27 września. Uczestników powiadomimy o zakwalifikowaniu drogą telefoniczną do dnia 4 października 2019 r.
Liczba uczestników jest ograniczona.